Castellano
Rebre el butlletí | Preguntes freqüents | L'enciam tafaner | Fòrum
Som notícia | Enllaços | Horts i blocs

Qui som?

En Josep Maria, seguint el seu desig de tenir el seu propi hort va començar a tirar endavant un experiment per a satisfer-lo. Va començar a cultivar hortalisses en una taula de cultiu en la qual havia posat compost . Poc a poc va anar resolent les dificultats tècniques que li presentaven aquest sistema de cultiu i quan els seus amics anàvem a casa seva ens lluïen els ulls en veure el petit hort que tenia al seu terradet. Quan l'experiència va tenir prou anys com per estar segurs que allò funcionava el vam convèncer que posés aquell sistema a l'abast d'altres persones. I d'aquí va néixer la petita empresa Tarpuna Iniciatives Sostenibles, que es va plantejar comercialitzar aquest sistema de cultiu i que ha l'anomenat Horturbà.

El nom de Tarpuna prové del quétxua (llengua dels antics Inques, parlada sobretot a Bolívia i Perú). Tarpuna significa "sembrar" i expressava la idea de que l'empresa fos un niu de propostes innovadores que aportessin millores i valors a la societat. Des d'un bon principi, Tarpuna es va plantejar treballar amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica i es va voler comprometre a que les seves activitats generessin beneficis en tots aquest tres àmbits.

L'any 2012, després d'un procés de reflexió de més d'un any i mig, Tarpuna posa en marxa un nou projecte d'agricultura social, l'Hort Social. Es tracta de posar en producció ecològica parcel·les en desús o poc productives per a generar projectes d'agricultura social que donin resposta a les greus necessitats del nostre entorn en una situació de crisi econòmica molt intensa.

Per a desenvolupar aquest projecte i altres projectes relacionats amb la sostenibilitat es decideix convertir Tarpuna en una cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre, la forma jurídica que expressa amb més claredat la filosofia que sempre hi ha hagut al darrera del projecte Tarpuna.

El primer prototipus d'Horturbà, fabricat el 2002.