Castellano
Rebre el butlletí | Preguntes freqüents | L'enciam tafaner | Fòrum
Som notícia | Enllaços | Horts i blocs

Documento sin título

Autor: Josep M. Vallès Casanova
Format 15x 21 cm; ilustrat; 240 págs.; flexbound;
Ed. El Serbal
1ª edició
Pròleg de Bigas Luna

Disponible en català i en castellà

Portada

Presentació

Índex

L'autor

Fulleja'l

Presentació

Aquest llibre intenta, des d’un punt de vista pràctic, donar unes pautes bàsiques per a qui vulgui cultivar una hortalissa en un balcó o terrat. Està pensat per a persones sense cap mena de coneixement sobre plantes o horticultura, per que puguin començar des de zero aquesta apassionant activitat de produir aliments al balcó de casa.

Es parteix d'una explicació molt senzilla del funcionament de les plantes i s'inclouen tots els aspectes que cal tenir en compte per a la instal·lació, el maneig i la planificació de l’hort al balcó. També trobareu recomanacions per produir compost, controlar plagues i una descripció detallada de les hortalisses i com cultivar-les en recipients.

Totes les recomanacions del llibre són la conseqüència de molts anys de practicar l’agricultura en un terrat. El llibre pretén ser una invitació a començar aquesta petita aventura d’experimentació i aprenentatge que és l'agricultura.

L'autor

Josep Maria Vallès Casanova

Va estudiar enginyeria agrònoma a Barcelona i Lleida. Va estar un any als Llanos veneçolans fent un projecte sobre l'agricultura autòctona del conuco com forma de producció pel sosteniment familiar, així com del vermicompostatge. Col·laborà un any en la instal·lació d’hivernacles per a la producció d’hortalisses d’un internat del poble de Tiraque en els Andes bolivians.Ha treballat varis anys en el sector de la jardineria i la producció de planta i actualment és professor de formació professional. Des de fa més de 10 anys cultiva hortalisses al terrat. Aquesta afició va desembocar fa uns anys en la creació de l’empresa Tarpuna Iniciatives Sostenibles, promotora del Horturbà.